اصول طراحی هتل
انواع متفاوت هتل ها استاندارد های متنوعی از نظر کیفیت و امکانات ارائه میدهند.هتلها میتوانند حلقه ای از یک زنجیر باشند یا مستقل عمل کنند.انواع هتلها عبارت اند از:هتلهای شهری،هتلهای خاص تعطیلات،کلوپها،هتل آپارتمانها و متلها.
تخصیص فضاها در این هتلها معمولا به این صورت انجام میگیرد:
امکانات پذیرایی از جمله اتاقها،توالتها،حمام ها،اتاقکهای مخصوص دوش،راهرو ها و تالارهای ورودی،باید ۵۰تا۶۰ درصد مساحت کف را اشغال کنند.فضاهای پذیرایی عمومی،قسمت پذیرش،راهروها و محل استراحت،۴تا۷ درصد،قسمت مخصوص مهمانی با اتاقهای کنفرانس۴تا۷ درصد؛قسمتهای داخلی آشپزخانه ها اتاقهای کارکنان و انبارها ۹تا۱۴ درصد؛قسمت اداری مدیریت و منشی ها۱تا۲ درصدحفظ و نگهداری و تعمیرات۴تا۷ درصد؛فضاهای تفریحی،ورزشی،مغازهها و سالن آرایش ۲تا ۱۰ درصد کف را در بر میگیرند.
حداقل شرایط لازم برای استاندارد هتلها طبق آیین نامه ی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران
هتل ها در این دستورالعمل در ۵ سطح از ۱ تا ۵ ستاره تقسیم بندی میشوند؛حداقل شرایط لازم برای هریک از هتل ها در پایین ترین سطح که ۱ ستاره خواهد بود در زیر آورده شده:
-رعایت حداقل سطح کیفی در قسمت های مختلف واحد،
-یک هتل معمولا دارای ۸ اتاق خواب است،
-۷۵ درصد هتلها باید با حمام یا تسهیلات خصوصی فراهم شوند،
-وجود محلی برای صرف صبحانه که متناسب با ظرفیت هتل طراحی شده باشد اجباریست،
-وجود سیستم سرمایش و گرمایش قابل کنترل د اتاق خوابها.
دانشجویان معماری 90